MATH SOLVE

3 months ago

Q:
# aaron drives 45 miles per day on average his car averages 28 miles per gallons if gasoline cost 3.80 per gallon how much will aaron spend on gasoline in one year

Accepted Solution

A:

Answer:2229.08Step-by-step explanation:Step 1: Calculate miles travelled in one yearMiles travelled per day = 45 milesMiles travelled in one year = 45 x 365 = 16,425 milesCost of gasoline per gallon = 3.8 for every 28 milesStep 2: Divide total miles in one year by per gallon miles16,425 ÷ 28 = 586.6 miles Step 3: Multiply the answer by cost of gasoline 586.6 x 3.8 = 2229.08Therefore, Aaron will spend 2229.08 on gasoline in one year.